dimarts, 31 de març del 2015

29/03/2015 XVII Travessada Molins de Rei - Montserrat (CCCR)

L’any passat vam fer per primer cop Molins de Rei – Vilafranca del Penedès i la vam trobar molt ben organitzada, així que aquest any hem decidit fer per primer cop Molins de Rei – Montserrat que està organitzada pels mateixos, el Centre Excursionista de Molins de Rei, crec que un any fan una caminada i l’altre any fan l’altre caminada.

Va estar bé fer una caminada amb destí Montserrat absolutament tota de dia (Matagalls-Montserrat, Gràcia-Montserrat i Sants-Montserrat, per l’hora que comencen i/o pels kms que tenen, fan que sí o sí fem trams de nit). Al cap de poc d’iniciar la caminada ja vam veure Montserrat però lluny molt lluny i, evidentment, com més avançàvem més a prop la vèiem. També, com més avançàvem, més xulo el paisatge, menys ciutat i més muntanya. I, el que he dit, de principi a fi a plena llum del dia veient la peculiar muntanya de Montserrat, un luxe!

Molins de Rei - Montserrat

Molins de Rei - Montserrat

Tot i no ser una caminada molt llarga (49,2 km i 4.414 m desnivell acumulat), com tota caminada que acaba a Montserrat i que la major part del desnivell està concentrat cap al final, per fer els darrers kms vaig haver de baixar el ritme. I la calor no em va ajudar gaire, tot i això no em puc queixar perquè el cel va estar força ennuvolat i el sol no va apretar tant com ho podia haver fet.

Com en la Molins de Rei – Vilafranca del Penedès, l’organització va ser perfecte: molts avituallaments i molt complets i amb cosetes que no trobes en d’altres caminades (xocolata kinder, biquinis recent fets, etc), voluntaris a cada carretera que creuàvem per evitar possibles accidents, bona senyalització, etc. El que vaig trobar, però, és que vam passar a tocar de punts xulos, per exemple la Creu de Saba que és un bon mirador (llàstima que a la Gràcia-Montserrat hi passem de nit), però no ens hi van fer arribar i, no sé, ja que es passa a tocar de llocs xulos penso que estaria bé acabar d’arribar-hi.

El papa, que fa 3 setmanes va fer la seva primera caminada més llarga de 20 km però amb quasi res de desnivell (Castells de Segarra), en aquesta ocasió ha fet la seva primera caminada més llarga de 20 km i amb un desnivell considerable. Sembla que la recuperació de l’operació al menisc evoluciona favorablement. També va venir en Josep Ventura. Vam tardar unes 10,5 hores en completar la marxa.