dimecres, 5 de setembre del 2012

Un 100 cim: la Creu de Montagut 810 m

El diumenge ens vam quedar a Osona i vam aprofitar per fer un 100 cim facilet però un cim al cap i a la fi: la Creu de Montagut o de Puiglagulla.


Vam deixar el cotxe al Coll de Mansa o del Vilar (a la carretera que va de Taradell a Viladrau) i de tant en tant seguint el GR, de tant en tant seguint el PR, i de tant en tant seguint la intuïció del meu pare, vam passar xino-xano per uns quants indrets ja coneguts per nosaltres: la Creu de Montagut o de Puiglagulla (de 810 m), la Font de la Riera (que està sota l'Eix Transversal), un "mirador" de les obres de l'Eix Transversal, el Santuari de Puiglagulla, l'Enclusa (amb 866 m és el punt més alt de Taradell), i vam retornar al Coll de Mansa o del Vilar.


En aquesta època, sense boira, vam divisar el Montseny, les Guilleries, el Collsacabra, la Plana de Vic, etc. I, com si fos la primera vegada que les veiessim, perquè sempre impressionen, vam fer una sessió de fotos als grans blocs de roques que hi ha en terres de Taradell i que amaguen grans balmes que anys enrere havien servit d'amagatall al bandoler Perot Rocaguinarda. Finalment, dalt l'Enclusa de Taradell, gaudint del darrer sol de l'estiu, la vam fer petar amb una mare i una filla mentre el Bitxo i el seu gos es feien amics.