dimecres, 22 d’agost del 2012

14/08/2012 Nocturna al Cap de Creus

Una sortida ben diferent i ben xula, organitzada per la Unió Excursionista Llançanenca: anar xino-xano de Llançà al Cap de Creus de nit, esmorzar, veure la sortida del sol, i tornar amb barca.

Ens va permetre veure amb uns altres ulls els darrers 20kms de les 24 hores del Cap de Creus. Els vam fer també de nit però sense cansament previ i en sentit invers: Llançà, Port de la Selva, Sant Baldiri, i Cap de Creus. Si a les 24 hores són kms que se'ns fan eterns i les seves petites pujades i baixades ens semblen grans cims, a la nocturna vam descobrir que és una excursió força suau. Si a les 24 hores es pot dir que anem sols, a la nocturna vam anar en grup, amb els avantatges i els inconvenients que això té, un no pot anar al seu ritme però ningú es perd.

En la foscor i el silenci de la nit vam observar embadalits com queien algunes estrelles, ens vam sentir importants quant un grup de joves amb ganes de gresca ens va fer un túnel amb "ola" inclosa, i vam intercanviar paraules, riures, idees i projectes amb l'Albert de Llançà.

Petita decepció... Esperàvem que la llum del far del Cap de Creus ens guiés fins a ell però no estava encès! A causa de la crisi?

La sortida del sol es va veure una mica enteranyinada per la boira però, tot i això, va ser tot un espectacle.

El viatge de tornada amb barca va ser tranquil però entretingut ja que ens va ensenyar les peculiars formes del paisatge del parc natural del Cap de Creus que l'erosió del vent ha anat dibuixant amb el pas del temps, també les seves petites cales, el pas d'altres barques, etc.

A l'arribada a Llançà, el papa, en Genís i jo vam completar la sortida amb un refrescant bany al mar.