dijous, 24 de novembre del 2011

32a Marxa Rupit-Taradell

Tot i que és una marxa maca, com que ja l'hem fet varis cops i és de les més cares, aquest any el meu pare i jo no estàvem motivats per fer-la. Però per culpa (o gràcies) d'en Lluís, que s'ha viciat a les caminades i que progressivament va augmentant els kms, l'hem repetit.

Característiques de la Rupit-Taradell:
43,5 km
quasi 3.000 m desnivell acumulat
Temps: pluja i sol (com la cançó "plou i fa sol"), bona temperatura en comparació amb altres anys
Terreny: GR de Rupit a Puig-l'Agulla (a la Vall de Sau-Collsacabra) i després senyalització pròpia de l'organització fins a Taradell; una mica enfangat

1.110 inscrits
1.018 participants van pendre la sortida
En Lluís, el meu pare, el Bitxo i jo vam fer un temps de 9,5 hores

Tercer diumenge consecutiu amb pluja, tercera caminada consecutiva en remull i trepitjant fang (aquest cop vaig substituir les bambes per les botes de muntanya, i va ser tot un encert). Ara bé, el diumenge / la caminada que s'emporta la palma és sens dubte la del Garraf.



A les 06:45, després de recollir la targeta per segellar als avituallaments, encara de nit i sota la pluja,  vam començar a caminar.

Entre que coneixíem el recorregut i entre que el meu pare i en Lluís tiren, vam anar tota l'estona a un bon ritme, això sí, fent parades com Déu mana als avituallaments ja que en aquesta marxa estan molt bé. I, sense pressa però sense pausa, gaudint de l'entorn, xerrant entre nosaltres i de tant en tant amb algun altre participant, espantant de tant en tant a un gos que ens va seguir de Tavertet fins al Salt de la Minyona (i que em recordava al que fa 3 anys va mossegar al Bitxo a Tavertet en aquesta mateixa caminada), aguantant les estones de pluja excepte al darrer tram, evitant com podíem els bassals, el fang i les patinades, vam anar completant el recorregut: Rupit - Tavertet - Presa de Sau - Vilanova de Sau - Salt de la Minyona - La Mina - St Julià de Vilatorta - Puiglagulla - Collada de l'Enclusa - Castell d'en Boix - Taradell.

A les 16:15 vam finalitzar la caminada i ens van obsequiar amb una motxilla. I, després d'omplir la panxa i descansar una estona i, abans de marxar, vam fer una visita a l'ambulància ja que va resultar que en Lluís ja abans de començar la caminada notava un cert dolor a la cama i no ens n'havia dit res (els de l'ambulància li van dir que era una picada i resulta que és tendinitis! Lluís, recupera't aviat!).









El Bitxo va començar blanc i va acabar marró (ple de rastes formades per una barreja de pèl seu, de fang i herbes), ell content, jo no tant! En Lluís també va acabar content, per haver superat la seva 1a marató, clar que sí!



Per cert, en Genís ens va fer de taxista: al matí ens va portar fins a Rupit, al punt de sortida, i a la tarda ens va recollir a Taradell, al punt d'arribada. Ens va anar súper bé! Gràcies!