divendres, 23 d’abril del 2010

18/04/2010 Caminada d’Aiguafreda

Com la Caminada de St Martí de Centelles del 07/03/2010 http://4potes.blogspot.com/2010/03/07032010-caminada-de-st-marti-de.html aquesta caminada d’Aiguafreda estava organitzada pels gafarrons http://www.gafarrons.org/ que sempre ho fan molt bé però no s’hi podien portar gossos. En ambdues caminades he notificat el meu descontentament a algun membre de l’organització. És increïble que en alguns països com França puguis anar amb el gos a tot arreu i aquí inclús a l’aire lliure a vegades no el puguis portar. No he muntat cap espectacle, eh! Només els he dit que tot molt bé llevat de la prohibició de no portar gossos. En fi...

Ens va ploure, però per sort a estones i poquet. Malgrat la pluja, el recorregut de 21,7km va estar molt bé: vam sortir de davant l’ajuntament d’Aiguafreda, vam pujar al Pla de la Garga seguint l’antic recorregut de la Matagalls-Montserrat (l’actual recorregut passa per una pista més ampla i que va pujant més suaument), vam veure primer la font del roure i després la font del pollancre, vam anar cap a St Pere de Bertí i d’allà al Clascar on vam menjar l’entrepà de botifarra sota la pluja, després vam anar vorejant els Cingles de Bertí, vam fer algun tros de pronunciada baixada amb l’ajuda de cordes i cintes de pujar/baixar persianes, vam passar per la masia Valldeneu i per l’església de St Pere de Valldeneu, i vam tornar al punt d’inici, davant l’ajuntament d’Aiguafreda. El desnivell d’aquesta caminada popular no va ser gens menyspreable.

Crec que les caminades populars passaran a ser curses populars. Cada cop hi ha més gent corrent o caminant com si els empaitessin, i nosaltres no anem pas a poc a poc!, ningú es dedicava a parar 1 minut a llegir els cartells amb informació de l’església davant la qual estaven passant, per exemple. Nosaltres, fins i tot espàrrecs vam collir!

Com que el proper diumenge tenim un dinar familiar, per no fer una caminada amb presses diumenge al matí, dissabte farem la caminada nocturna “Camins de les Guilleries” de St Hilari Sacalm i diumenge al matí farem el manta al llit. Les inscripcions es fan el mateix dia de 20:00 a 22:00 al lloc de sortida, a la Plaça Dr. Gravalosa de St Hilari Sacalm, i la sortida és de 21:00 a 22:00. El preu és de 5 € fins a 12 anys i de 8 € a partir de 12 anys. L’organització Ça-Calm Exprés calcula que els 13 kms de la caminada es poden amb 3-5 hores.

Vistes d'Aiguafreda

St Pere de Bertí
Esmorzar a El Clascar

En Genís, la Victòria, i el papa

Masia de Valldeneu

St Pere de Valldeneu

Ja és primavera